Запчастини для іномарок: різновиди та вибір

Автомобілі через навантаження при експлуатації, залежно від стилю водіння, дорожніх пригод потребують ремонту, для чого необхідні запасні вузли та деталі. При виборі потрібно знати основні критерії потрібних виробів, щоб вони відповідали конкретної моделі. Пропонується замовити запчастини на https://www.ford.org.ua/ua/ , де є великий асортимент товарів.

Різновиди

У машині є велика кількість деталей, які можуть бути замінені. Серед них виділяють такі групи:

  1. Вузли та деталі для двигуна.
  2. Деталі для передач.
  3. Елементи, що забезпечують роботу гальмівної системи.
  4. Деталі для ходової частини.
  5. Елементи системи охолодження двигуна.
  6. Деталі для електричної системи та освітлення автомобіля.
  7. Деталі для кондиціонера та системи опалення автомобіля.
  8. Кузовні елементи.

Машини можуть випускатися в різній комплектації, одна і та ж модель може мати різний тип двигуна – бензиновий або дизельний, об’єм, коробка передач (автоматична, механічна, роботизована). Потрібно враховувати рік випуску автомобіля, який не завжди запчастини підходять для всіх варіантів машин.

Вибір

Вибираючи запчастини для іномарок слід звернути увагу на виробника. Під час збирання на конвеєрі автогіганти ставлять на машину деталі та вузли частково свого виробництва, частково закуповують у сторонніх виробників, що спеціалізуються на конкретних виробах. Наприклад, багато концернів ставлять на свою продукцію електрику Bosch. При виборі варто надавати перевагу запчастинам тієї ж фірми, які стояли на транспортному засобі при його випуску із заводу.

Існують аналоги, коли запчастина створюється стороннім виробником і не є оригінальною для конкретної моделі. У цьому випадку варто віддавати перевагу відомим фірмам, які займаються випуском запчастин тривалий час і здобули надійну репутацію.

Якщо немає коштів на покупку нової оригінальної деталі, то часто краще купити б/в ніж нову і дешеву запасну частину від маловідомої компанії. Надійність при виборі запчастин має бути на першому плані. Варто враховувати, що найдешевші деталі є недовго, тому економія на вартості може виявитися уявною.

При виборі варто оглянути деталь, особливо якщо вона не нова, перевірити виробника, дізнатися відгуки про нього та його вироби.

Купувати вироби варто в автосервісі, що займається ремонтом машини, вони зазвичай дають гарантію, або в перевірених магазинах, які не торгують контрафактними товарами.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.